Oriflame bőrápolás

Oriflame bőrápolás kívülről és belülről

Oriflame bőrápolásAz Oriflame bőrápolás gyakorlatában természetes alapanyagú kozmetikumokkal és étrendkiegészítő termékekkel ápolhatjuk bőrünket és őrizhetjük meg annak szépségét, fiatalságát. A teljes bőrápolási termék palettában megtalálhatjuk az olcsóbb kategóriájú arcápolóktól kezdve a prémium kategóriás arcápolók széles skáláját, továbbá megoldást találhatunk az öregedés gátlás és a problémás bőrtípusok ápolására is.

Bőrápolási kisokos

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Letöltés [138.00 B]

A bőrápolási kisokos által ajánlott arcápolók rendelhetőek az online katalógusból rendes katalógus áron, vagy 20% kedvezménnyel egy regisztráció után. 


Arcápolót rendelnék online


Az idő előtti bőröregedés okai

Az idő előtti öregedésért a szabad gyökök tehetők felelőssé. A szabad gyökök erősen reaktív, instabil molekulák, amelyek egyrészt a szervezet normális működése (légzés, emésztés, energiatermelés stb.), másrészt külső környezeti tényezők (napsugárzás, légszennyezettség, füst stb.) hatására keletkeznek. A szabad gyökök elektronhiányosak, így más molekulák elektronjait „rabolják el” és használják saját szerkezetük stabilizálására. Amikor egy szabad gyök reakcióba lép a stabil molekulával, a stabil molekula szabad gyökké alakul, és megkezdődik a szabadgyök-képződés láncreakciója. Ez a sejtkárosodás az idő előtti öregedés és a megbetegedések elsődleges oka.

Jó hír azonban, hogy a szervezetünk – különféle enzimek és antioxidánsok közreműködésével – folyamatosan képes a szabad gyökök semlegesítésére. Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek elektronokat képesek átadni a szabad gyököknek, ily módon fékezve meg a károsító folyamatokat. Más antioxidánsokkal (például béta-karotin és C-vitamin) szemben az astaxanthin egyedülálló módon képes megtapadni a sejtek bilipid rétegének mindkét oldalán, ami stabillá teszi a sejtet és növeli annak ellenálló képességét. Ráadásul az astaxanthin nemcsak megköti a szabad gyököket, de más antioxidánsok (például C-, E-vitamin) hatékonyságát is fokozza.

Mielőtt fellapozzuk az Oriflame által kiadott „Bőrápolási kisokos” kiadványt, fontos leszögezni, hogy bőrünk kinézetén, állagán elsősorban belülről tudunk javítani. Ha mindent megtettünk a belső ápolásért, ezután jöhet a külső ápolás is, a kettő nem felcserélendő, ha belülről elfelejtjük a fontos teendőket, a külső ápolás átmeneti tűzoltás marad.

Hogyan előzzük meg a bőr öregedését, és miként csökkentsük a ráncokat?

A ráncok a bőr redői. Némely ránc az öregedési folyamat természetes velejárója, de vannak olyanok, amelyek kialakulásáért külső tényezők tehetők felelőssé. Ezt viszonylag könnyen orvosolhatjuk. A napsütés, a dohányzás, a légszennyezettség, a stressz egyaránt károsítják a bőrt: a szabad gyökök roncsolják a sejteket, ami a bőr károsodásához vezet.

1. Kerüljük a napot!

Különösen a délelőtt 10 és délután 4 óra közötti időszak veszélyes. Ekkor a legerősebb és a legártalmasabb az UV-sugárzás. A ráncok kialakulásáért elsődlegesen a napsugárzás tehető felelőssé. Ha kimegyünk a szabadba, viseljünk könnyű anyagból készült, hosszú ujjú pamutpólót, kalapot és napszemüveget. A napszemüveg nemcsak védi szemeit az UV-sugarakkal szemben, de a szemkörnyék érzékeny bőrét is óvja.

  • UV-sugárzás káros is lehet – Amikor UV-sugárzásnak vagyunk kitéve, szervezetünk még több szabad gyököt termel. Az UV-sugarak két típusát különböztetjük meg, az UVA- és az UVB-sugarakat. Az UVB-sugarak rövidebb hullámhosszúak, mint az UVA-sugarak, és elsősorban a bőr felszíni rétegeibe hatolnak. Elsősorban ezek felelősek a leégésért és a festékanyag termelődéséért. A bőr színét adó, melanin nevű festékanyagot szintén károsítják a szabad gyökök, amelyek hatására bekövetkezhet a melanin elburjánzása, ami öregségi foltok kialakulásához vezethet. Az UVA-sugarak a bőr mélyebb rétegeibe is képesek bejutni, és szabad gyökök kialakulásának elősegítésével roncsolják a kötőszöveti-réteg kollagén- és elasztinrostjait, ami végül ráncok kialakulásához vezet. A napsugárzás és a szabad gyökök megzavarják a sejtmegújulás normális folyamatát és idő előtti öregedést okoznak.

2. Táplálkozzunk egészségesen

Fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonát, többféle friss gyümölcsöt és zöldséget, különböző magvakat és olajos halat hetente legalább egy alkalommal, és igyunk meg naponta legalább 8 pohár vizet!

Így biztosak lehetünk abban, hogy elegendő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot, antioxidánst, Omega 3-zsírsavat és fehérjét juttatunk a szervezetünkbe. Ezek a hatóanyagok mind hozzájárulnak a bőr regenerációjához, a kollagénbázis helyreállításához, így a bőr simább lesz. A víz segíti a tápanyagok áramlását a szervezetben, kimossa a méreganyagokat, hidratálttá és feszessé teszi a bőrt.

A szép bőr és a jó egészség megőrzésének érdekében naponta egyen legalább 500 g (9 adag) színes gyümölcsöt és zöldséget, hogy a szervezete hozzájusson az összes fontos vitaminhoz és ásványi anyaghoz. A megfelelő mennyiségű Omega 3-zsírsav és a jó minőségű fehérjék bevitele heti 3-4 alkalommal történő olajos hal-fogyasztással érhető el.

A valóság azonban az, hogy jó esetben is csak 3 adag gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk naponta, zsíros husú halat pedig egyáltalán nem, vagy csupán hetente egyszer.

Ezért nagyon fontos, hogy mindennap jó minőségű táplálék-kiegészítőkkel gondoskodjunk a szervezet szükségleteiről. Erre nyújt tökéletes megoldást a Wellness by Oriflame Wellness vitamin csomagja. A benne található vitaminok és ásványi anyagok ellátják a szervezetünket mindazzal, ami az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen.

Az Omega 3-zsírsav hidratálja és frissen tartja a bőrt, serkenti az agyműködést és védi a szív- és érrendszert. A Wellness-csomag tartalmaz továbbá egy astaxanthin nevű, rendkívül hatékony antioxidánst, amely megköti a bőrben a szabad gyököket, csökkenti a finom ráncok és barázdák számát, fokozza a bőr hidratáltságát és rugalmasságát.

Kerüljük az egészségtelen, az oxidációt és az idő előtti öregedést kiváltó élelmiszerek fogyasztását!

Ez elsősorban a transzzsírokra vonatkozik, amelyek leginkább a hidrogénezett ételekben (például margarin, előre csomagolt sütemények, kekszek és sós áruk) találhatók meg.

  • Összegzésként tehát a hiányos étrend –  hátráltatja a szabad gyökök sikeres semlegesítését az olyan táplálkozás, amely kevés gyümölcsöt, zöldséget tartalmaz és szegény vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Ezeknek ugyanis különösen fontos szerepük van a szabad gyökök elleni harcban.

3. Hagyjunk fel a dohányzással!

A dohányzás roncsolja a kollagén- és az elasztin-rostokat, ami mély ráncok kialakulásához és a bőr megvastagodásához vezet. A dohányzás csökkenti továbbá a bőr vérellátottságát. Az oxigén és más, létfontosságú tápanyagok hiányában a bőr élettelen, fakó, vastag és ráncos lesz.

  • Dohányzás káros az egészségre is! – A cigarettafüst olyan enzimeket termel a szervezetben, amelyek lebontják a kollagénsejteket. Ennek eredményeképpen romlik a bőr állaga, felgyorsul a ráncosodás folyamata. A dohányzás negatívan hat a bőr vérellátottságára, ami ahhoz vezet, hogy a bőr oxigénhiányos, fakó, megvastagodott és petyhüdt lesz. A dohányzás gátolja továbbá a szabad gyökök ellen harcoló C-vitamin felszívódását.

4. Csökkentsük az alkoholfogyasztást!

A bódító hatásán és magas kalóriatartalmán túl az alkohol okozta dehidratáció igen káros: a bőr fakó, ráncos és tág pórusú lesz.

5. Mozogjunk eleget!

Napi 20-30 perc fizikai aktivitás javítja a vérkeringést, a mozgás révén tehát több oxigén és tápanyagot jut el a bőr kapillárisaihoz.

6. Csökkentsük a stresszt!

A stressz levezetésére jó módszer lehet az úgynevezett „eco terápia” vagy „zöld terápia”: Bármikor, amikor stresszesnek érzi magát, menjen ki a zöldbe, tegyen egy sétát, kertészkedjen, vagy végezzzünk bármilyen mozgást a szabadban. A friss levegő jót tesz a léleknek és kitisztítja a gondolatokat.

  • Stressz káros hatása – A stressz különböző hormonokat termel, például kortizolt. A kortizol nagy mennyiségben károsítja az immunrendszert, az izomszöveteket, ami a bőr elvékonyodásához és ráncok kialakulásához vezet.

7. Aludjunk eleget!

A kellő mennyiségű alvás biztosítja, hogy a bőr magától regenerálódjon. A ráncok megelőzésére az a legjobb, ha háton alszik.

  • Kevés alvás káros hatásai – A krónikus kialvatlanság a szervezet anyagcseréjének teljes felborulását eredményezheti, lelassítja a sejtmegújulási folyamatokat, az arcbőr sápadt, élettelen és ráncos lesz.

8. Mindig használjunk Oriflame arcápoló krémet – reggel és este is!

A megtisztított bőrre felvitt arckrém segít megelőzni a ráncosodást, elősegíti a sejtmegújítás. A megfelelő arcápoló kiválasztásában a fenti Bőrápolási kisokos nyújt nekünk segítséget!


 

error: Tartalom védett!